Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Γιορτή για τον Κήπο κάτω από τον Ιερό Βράχο

Κάτω από την Ακρόπολη, ο κήπος με τις ελιές που ακουμπούν στον Ιερό Βράχο εμπλουτίστηκε με οπωροφόρα δέντρα και παρτέρια με βότανα. Σ'αυτό το μικρό παράδεισο με θέα την Ακρόπολη και το κάτασπρο εκκλησάκι του Άη Γιώργη επιστρέφουν μικροί και μεγάλοι με μια ανοιχτή γιορτή την προσεχή Παρασκευή 20 Απριλίου.  
Ο χώρος αποτελεί κήπο με νέα παγκάκια,  κάδους κομποστοποίησης και πρότυπη παιδική χαρά Ακροπόλεως  με δυο τραπέζια για σκάκι και τάβλι , ο οποίος αναγεννήθηκε χάρη στη πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ΕΛΛΕΤ και την συμπαράσταση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας κατοίκων Πλάκας, και πιο πρόσφατα του Πολιτιστικού Συλλόγου “ο Μακρυγιάννης” και της Κίνησης Κατοίκων Θησείου.
Με σεβασμό στο περιβάλλον στην πλατεία Ραγκαβά στην Πλάκα το απόγευμα της Παρασκευής έως αργά το βράδυ ο χώρος θα φιλοξενήσει πληθώρα δράσεων:


17:30    Εσπερινός σύντομος για παιδιά στον Άη Γιώργη με τον πατέρα Αλέξανδρο, Ενορία Αγ. Νικολάου Ραγκαβά

18:00    Παραδοσιακά παιχνίδια & παράλληλες δραστηριότητες για παιδιά όλων των ηλικιών από: Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και σχολεία της περιοχής (Αγκάλη, 72ο και 74ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Χιλλ

19:15     «Ο πλανήτης που φτιάχτηκε από φούσκες…» (Μπουρμπουλήθρες) από La Petite Marguerite

20:00
    Διονύσης Σαββόπουλος …Τραγουδοπαραμύθι για όλους

20:30    Θίασος Χαρίδημου - Καραγκιόζης

21:00
    Η Αλίκη Καγιαλόγλου τραγουδάει για την αγαπημένη της γειτονιά

21:30    «Αθήνα. Αναζητώντας τη Χαμένη Πόλη»: Ταινία με εικόνες από ταινίες της Παλιάς Αθήνας, των Σούλας Δρακοπούλου & Μαρκ Γκαστίν διάρκεια 78’


Πρόσβαση από οδό Θρασύλλου, μέσω Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου