Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Η Myrό Gallery φιλοξενεί έργα της Χριστίνας Κελεσίδου



Πυρ, γυνή και θάλασσα...Γλυπτά  καράβια, συχνά κατασκευασμένα από ξύλο θαλάσσης, δίχτυ, ύφασμα και μεταλλικά μέρη, ποικιλμένα με κομμάτια από κουπαστή πλοίου, βαρίδια και άλλα αντικείμενα που προέρχονται από παροπλισμένα πλοία ... Μόνο ένα γυναικείο μυαλό θα μπορούσε να κατανοήσει τις ιστορίες που κουβαλούν σημειολογικά αλλά και εμπράγματα. Τα υλικά αυτά καταδεικνύουν την φθορά και την πάροδο του χρόνου και γίνονται "πυρ" δηλαδή μια νέα δημιουργία με την επανάχρησή τους.

Η Myrό Gallery παρουσιάζει  στο Showroom της την έκθεση γλυπτικής της γνωστής Θεσσαλονικιάς εικαστικού δημιουργού Χριστίνας Κελεσίδου  (έργα της εκτίθενται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στον Καναδά, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Θεαγένειο και σε ιδιωτικές συλλογές) και την εγκαινιάζει την Πέμπτη 15 Μαρτίου.

Η κριτικός θεάτρου Ηρώ Βακαλοπούλου: “Μια γυναίκα ξεκινά συνήθως την καλλιτεχνικής της αναζήτηση με όνειρο. Αναζητά ένα καταφύγιο και βιώνει μέσα σε αυτό μια παράλληλη ζωή.(...) Η Χριστίνα σ' ένα από τα πρώτα της μεγάλα ταξίδια απέσπασε έναν κόσμο μνήμης παράξενο και τον υπηρέτησε με ενστικτώδη ζήλο και αισθαντική φόρμα”.


Ώρα έναρξης: στις 20.00
Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου