Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Έκθεση για τον Μεγάλο Πόλεμο στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Ο Μεγάλος Πόλεμος,  γνωστός ως Α’ Παγκόσμιος,  ξυπνά μνήμες μέσα από όπλα, στολές και προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, γελοιογραφίες, αφίσες, φωτογραφίες, όπως και ηχητικά, βιωματικά και διαδραστικά εκθέματα, αλλά και σύγχρονα έργα τέχνης. Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συμμετέχει στον διεθνή εορτασμό των εκατό ετών, με την επετειακή έκθεση «Ο Μεγάλος ΠΟΛΕΜΟΣ που θα τελείωνε όλους τους πολέμους, 1914-1918». 

Η έκθεση φωτίζει πτυχές όπως την τεράστια σημασία αυτού του πρώτου βιομηχανικού πολέμου με τον οποίο ξεκίνησε ο 20ός αιώνας.  Επίσης, μέσα στον Πόλεμο η θέση της Ελλάδας υπήρξε εξαιρετικά δύσκολη. Από τη μία τα πολιτικά και στρατηγικά αδιέξοδα οδήγησαν στον Εθνικό Διχασμό. Από την άλλη όμως, η είσοδος στον πόλεμο και η συμμετοχή σε καθοριστικές μάχες στο Βαλκανικό Μέτωπο, της επέτρεψαν να αναχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Μεγάλη Ιδέα σχεδόν πραγματοποιημένη.

Την έκθεση εγκαινιάζει  απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής,  στις 6μμ.


ΥΓ. Στην εικόνα Γερμανός στρατιώτης με εξάρτυση από τη συλλογή Ιωάννου Λαζαρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου