Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ανακολουθίες-εικαστική πρόκληση στη Γκαλερί Blue Rose

 Απουσία ασυνεχής, ρηγματώδης... αντιθέσεις, πότε εικαστικές, πότε αφηγηματικές, λύνονται τελικά με ανακόλουθο τρόπο, άλλοτε διαλύοντας τη συνοχή, άλλοτε πυκνώνοντας αιφνιδιαστικά. 
Οι ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ...μας προκαλούν σ' ένα ταξίδι με εικόνες ανθρώπων και τοπίων.

Η Γκαλερί Blue Rose παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Συριοπούλου ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ, η οποία αποτελείται από έργα μεγάλων και μικρών διαστάσεων, σχέδια, ακουαρέλες και ακρυλικά.

«...Η εντύπωση της μακρινής θέας , η εντύπωση της κοντινής, η εντύπωση της γαλήνης, της μοναξιάς και της απουσίας σε περιπτώσεις και ταυτόχρονα, η υπενθύμιση του θαύματος, που δεν το θέλουμε, μα έτσι θα γίνει , θα το χάσουμε. Αν ο άνθρωπος δεν έχει την εντύπωση του «αυτό υπάρχει»; 

Το ερώτημα έχει συζητηθεί πολύ, όμως τα έργα της Συριοπούλου, όπως στέκονται στους τοίχους, μου θυμίζουν παράθυρα προς μια θέα που θα μείνει και εν απουσία, γι' αυτό και η περιπλάνηση ανάμεσά τους δεν είναι και τόσο εύκολη ή "διαγώνια" υπόθεση». Bill Hunchback, Βασίλης Καμπούρης.
 

Η Γεωργία Συριοπούλου (Abies S.) έχει τελειώσει την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 1997. Διδάσκει σχέδιο και ιστορία τέχνης, έχει κάνει εικονογραφήσεις εντύπων και έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνογράφου στον κινηματογράφο.
Παράλληλα, είναι μουσικός με πτυχίο Φούγκας και δίπλωμα Σύνθεσης. Έργα της για μικρά σχήματα πνευστών και εγχόρδων έχουν ανέβει σε συναυλίες στο χώρο του Μεγάρου

Μουσικής.
Εγκαίνια: Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Διάρκεια έκθεσης: έως 17/11.  

Η έκθεση είναι ανοιχτή από τις 11 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, και την Κυριακή από τις 3 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ.

Γκαλερί Blue Rose
Πλ. Καρύτση 5
τηλ. 2155559691

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου