Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Antigone Reloaded με φιλανδική ματιά στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης


Αρχαίο δράμα, ηχητικά τοπία, design και σκηνικών και νεανική σκέψη... Φοιτητές και καθηγητές από Πανεπιστήμια της Φιλανδίας μας δίνουν μια άλλη εκδοχή της Αντιγόνης, μια φρέσκια ματιά. Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο καθώς φέρει την υπογραφή του Ιδρύματος Μ.Κακογιάννη. Η παράσταση “Antigone Reloaded”  από μεταπτυχιακούς φοιτητές δεν σημαίνει πως πρόκειται για μια «φοιτητική» παράσταση αλλά αντίθετα πρόκειται για μια επαγγελματική  απόπειρα...Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζει για τέταρτη χρονιά το Πρόγραμμά του με τίτλο  “ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: Επιρροές και σύγχρονες προσεγγίσεις”, σε συνεργασία με μεγάλα ξένα Πανεπιστήμια, που έχει σαν στόχο την προώθηση της έρευνας και της  μελέτης του  αρχαίου δράματος και  την  ανάπτυξη της  επικοινωνίας  και  του διαλόγου ανάμεσα σε δημιουργούς, καλλιτέχνες και θεωρητικούς των
Γραμμάτων και  της  Τέχνης  με  διαφορετικές  προσεγγίσεις.

Η  παράσταση Antigone Reloaded εμπνευσμένη από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή "ανεβαίνει" την Πέμπτη 11, Παρασκευή 12  και Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, στις 21:00 σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία: Γιάννε Πέλλινεν , με ελεύθερη είσοδο. 
Παράλληλα θα οργανωθούν σεμινάριο και εργαστήρια με διακεκριμένους καθηγητές των δύο πανεπιστημίων από 3 - 8 Ιουνίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου